złomek - 2012-11-05 20:16:18

Układ pokarmowy
a) Budowa i czynności układu pokarmowego, trawienie i wchłanianie, regulacja czynności układu trawiennego, wpływ układu nerwowego wegetatywnego na czynnośc układu pokarmowego, wydzielanie pepsynogenu i kwasu solnego w żołądku, wewnątrz wydzielnicza funkcja żołądka, wewnątrz wydzielnicza funkcja trzustki, rola soli żółciowych
b) Trawienie, białek, cukrów i tłuszczów
   Narządy zmysłów ćw.1
a) Narządy zmysłow i receptory, rodzaje czucia, powstawanie impulsów w narządach zmysłow, czucie skórne głebokie i trzewne, percepcja bodzców smakowych i zapachowych
b) Czucie i percepcja, trwałość wrażeń węchowych, receptory smaku, rozdzielczość czucia dotyku
   Narządy zmysłów ćw.2
a) Układ optyczny oka, mechanizm akomodacji, wady układu optycznego oka, budowa siatkówki, pręciki i czopki
- budowa i ich rola, barwniki wzrokowe - rola, przetwarzanie informacji wzrokowych,

www.mibm2011.pun.pl www.wirtualne-zycie.pun.pl www.tapetynafona.pun.pl www.fifagol.pun.pl www.awayfromlive.pun.pl