Układ pokarmowy a) Budowa i czynności układu pokarmowego, trawienie i wchłanianie, regulacja czynności układu trawiennego, wpływ układu nerwowego wegetatywnego na czynnośc układu pokarmowego, wydzielanie pepsynogenu i kwasu solnego w żołądku, wewnątrz wydzielnicza funkcja żołądka, wewnątrz wydzielnicza funkcja trzustki, rola soli żółciowych b) Trawienie, białek, cukrów i tłuszczów Narządy zmysłów ćw.1 a) Narządy zmysłow i receptory, rodzaje czucia, powstawanie impulsów w narządach zmysłow, czucie skórne głebokie i trzewne, percepcja bodzców smakowych i zapachowych b) Czucie i percepcja, trwałość wrażeń węchowych, receptory smaku, rozdzielczość czucia dotyku Narządy zmysłów ćw.2 a) Układ optyczny oka, mechanizm akomodacji, wady układu optycznego oka, budowa siatkówki, pręciki i czopki - budowa i ich rola, barwniki wzrokowe - rola, przetwarzanie informacji wzrokowych,
|